• Hõszigetelõ üvegek
   
  -Fokozott hõszigetelõ és napvédõ hõszigetelõ üvegek
  -Tûzgátló hõszigetelõ és dekorációs hõszigetelõ üvegek
  -Biztonsági hõszigetelõ valamint hang- és hõszigetelõ üvegek
 • Síküvegek
   
  -Float üveg
  -Katedrál üveg
  -Parsol üveg
  -Reflexiós üveg
  -Homokfúvott üveg
  -Savmaratott üveg
  -Reflexiós üveg
  -Hõálló üveg
  -Edzett üveg
  -Biztonsági üveg
  -Drótüveg
 • Homlokzati nyílászárók
   
  -Fa nyílászáró
  -Mûanyag nyílászáró
  -Alumínium nyílászáró
 • Tetõtéri ablakok
   
  -Fa
  -Mûanyag
 • Kiegészítõk
   
  -Párkányok
  -Kilincsek
  -Nyílászáró szerelési kellékanyagok
 • Árnyékolástechnika
   
  -Redõnyrendszerek
  -Rovar hálók
  -Reluxák
  -Roletták és szalagfüggönyök
 • Kaputechnika
   
  -Garázskapuk
  -Kapu automatikák
  -Egyéb eszközök
 • Minõségi térkövek
 • Burkolási segédanyagok
 • Hõszigetelõ rendszerek
 • Klímatechnika


  Kltr > Homlokzati nyílászárók > Mûanyag nyílászáró

  Mûanyag nyílászáró

   A mûanyag a mai, modern kor terméke, a célszerûség alapján. Egy jól gyártott, beépített és beállított szerkezet szinte örök darab. Azoknak ajánljuk, akik nem ragaszkodnak a természetes anyagokhoz, de jól használható, praktikus, könnyen kezelhetõ, kevés karbantartást igénylõ nyílászárókat szeretnének.
  A szinte tökéletes zárás miatt a természetes szellõzés megszûnik a lakásban, a levegõ bevezetését sok esetben mesterségesen biztosítani kell.
  A mûanyag ablakok szerkezete - tok és szárny egyaránt - több légkamrás PVC profilból készül, a legnagyobb kamrában horganyzott acél merevítéssel. A profil és a merevítõacél méretei, vastagsága, keresztmetszeti kialakítása  jelentõsen befolyásolja a nyílászárók merevségét! Az alap konstrukció a 3 légkamrás 60 mm-es profil, a felsõ-középkategóriát az 5 légkamrás 70 mm-es profilok jelentik  A 80 mm vagy annál vastagabb több kamrás rendszerek inkább hõszigetelésben tudnak többet. A bejárati ajtók többpontos biztonsági zárral rendelkeznek.


  Általunk forgalmazott típusok:

  - PANORAMA 2000 (3légkamrás magyar profil)

  - PANORAMA 3000 (5légkamrás magyar profil)

  - VEKA Euroline (3 légkamrás német profil)

  - VEKA Softline AD (3 légkamrás német profil)

  - VEKA Softline 70 (5 légkamrás német profil)

  - DECEUNINCK SILVER (3 légkamrás német profil)

  - DECEUNINCK GOLD (5 légkamrás német profil)

  - DECEUNINCK PLATINA (6 légkamrás német profil)

  Mûanyag nyílászárók színvilága:
  Az alapszín egyértelmûen a fehér, a termékek jelentõs része így készül. A mûszaki tulajdonságok itt a legjobbak, a felület kevésbé sérülékeny, a hõmérsékletváltozásból adódó tok- és szárnyprofil tágulás-összehúzódás max. kb. 1mm/m az évszakok változása során. Ez a vasalatok pontos beszabályozásánál lényeges szempont.
  Készülnek magas nyomáson kasírozott gyári fóliával profilok különbözõ homogén színekben /piros, zöld, szürke, stb./ ill. fautánzatú színekben /arany tölgy, mahagóni, stb./. A fólia elhelyezhetõ csak kívül, kívül-belül esetleg csak belül.  A színfelár függ a fóliázott oldaltól/oldalaktól, a konkrét színtõl esetenként a mennyiségtõl.
  A másik lehetõség a festés, szintén kívül és/vagy belül ill. teljes keresztmetszetben /középen is/. Több rétegben alapozó ill. fedõ rétegeket hordanak fel a profilra. A szín tetszõleges, általában a gyártók RAL színskála alapján dolgoznak. A felár itt is általában 15-20%-ig terjed. A mûanyagfestés nagyon kényes mûvelet, csak kevés helyen van megfelelõ szakmûhely a megfelelõ minõségi termékek elõállítására. A felület sérülékenyebb, mint a fólia, nehezen javítható, tisztításánál fokozottan kerülni kell a súroló-maró anyagokat.