• H√Ķszigetel√Ķ √ľvegek
   
  -Fokozott h√Ķszigetel√Ķ √©s napv√©d√Ķ h√Ķszigetel√Ķ √ľvegek
  -T√Ľzg√°tl√≥ h√Ķszigetel√Ķ √©s dekor√°ci√≥s h√Ķszigetel√Ķ √ľvegek
  -Biztons√°gi h√Ķszigetel√Ķ valamint hang- √©s h√Ķszigetel√Ķ √ľvegek
 • S√≠k√ľvegek
   
  -Float √ľveg
  -Katedr√°l √ľveg
  -Parsol √ľveg
  -Reflexi√≥s √ľveg
  -Homokf√ļvott √ľveg
  -Savmaratott √ľveg
  -Reflexi√≥s √ľveg
  -H√Ķ√°ll√≥ √ľveg
  -Edzett √ľveg
  -Biztons√°gi √ľveg
  -Dr√≥t√ľveg
 • Homlokzati ny√≠l√°sz√°r√≥k
   
  -Fa nyílászáró
  -M√Ľanyag ny√≠l√°sz√°r√≥
  -Alumínium nyílászáró
 • Tet√Ķt√©ri ablakok
   
  -Fa
  -M√Ľanyag
 • Kieg√©sz√≠t√Ķk
   
  -P√°rk√°nyok
  -Kilincsek
  -Nyílászáró szerelési kellékanyagok
 • √Ārny√©kol√°stechnika
   
  -Red√Ķnyrendszerek
  -Rovar hálók
  -Relux√°k
  -Rolett√°k √©s szalagf√ľgg√∂ny√∂k
 • Kaputechnika
   
  -Gar√°zskapuk
  -Kapu automatik√°k
  -Egyéb eszközök
 • Min√Ķs√©gi t√©rk√∂vek
 • Burkol√°si seg√©danyagok
 • H√Ķszigetel√Ķ rendszerek
 • Kl√≠matechnika


  KŁltťr > Homlokzati ny√≠l√°sz√°r√≥k > Fa ny√≠l√°sz√°r√≥

  Fa nyílászáró

  A fa egy √©l√Ķ √©p√≠t√Ķanyag, fajt√°j√°ra jellemz√Ķ erezet√©vel, csod√°latos sz√≠neivel, mozgalmass√°g√°val, kecsess√©g√©vel. √Čl, ez√©rt t√∂r√Ķd√©st ig√©nyel, amit sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni. A fa szerkezetet annak aj√°nljuk, aki azonosulni tud ezzel a szeml√©lettel, a term√©szetes anyagokat kedveli, az √©vek folyam√°n gondozza, √°polja ny√≠l√°sz√°r√≥it.
  A fa ablakok √°ltal√°ban 3 r√©teg√Ľ t√∂m√∂r anyagb√≥l, 1 vagy 2 gumit√∂m√≠t√©ssel k√©sz√ľlnek. Fontos a sz√°r√≠tott alapanyag, amely - ha a gy√°rt√≥ ig√©nyes - m√°r nem probl√©ma. A megfelel√Ķen √∂ssze√°ll√≠tott √©s sz√°raz 3 r√©teg√Ľ r√©tegragasztott alapanyag biztos√≠tja a vetemed√©s-mentess√©get. A f√Ľr√©szfogas hossztold√°s pedig, nem mindig sz√©p, de a fahib√°k kiv√°g√°sa ut√°n is gazdas√°gos anyagfelhaszn√°l√°st tesz lehet√Ķv√©. A told√°smentes alapanyag viszont m√°r eszt√©tikailag is maradand√≥ √©lm√©nyt ny√ļjt.
  A fafajok tulajdons√°gai, az √©vgy√Ľr√Ľk form√°ja, sz√≠ne mind-mind befoly√°solj√°k a ny√≠l√°sz√°r√≥k megjelen√©s√©t. Gy√°rthat√≥s√°g - m√Ľszaki tulajdons√°gok - √°r szempontj√°b√≥l a legkedveltebb alapanyag a borovi feny√Ķ ill. a lucfeny√Ķ, de k√ľl√∂nleges ig√©nyek eset√©n t√∂lgyb√Ķl vagy m√°s fafajb√≥l, ak√°r egzotikusakb√≥l is k√©sz√ľlnek szerkezetek.

  √Āltalunk forgalmazott t√≠pusok:

  - Borovi

  - Delta

  Fa nyílászárók színválasztéka:
  K√©tf√©le fel√ľletr√Ķl besz√©lhet√ľnk. Fel√ľletkezel√©s n√©lk√ľlir√Ķl /v. alapkezeltr√Ķl/ ill. fel√ľletkezeltr√Ķl. Az alapkezel√©s mindenk√©ppen javasolt, ez rovar-, gomba- √©s l√°ngmentes√≠t√©st ill. fel√ľletkezel√Ķ alapoz√°st jelent. Erre ker√ľlhet r√° a be√©p√≠t√©s el√Ķtt v. ut√°n a helysz√≠ni, √°ltal√°ban k√©zi fest√©s, laz√ļroz√°s. Ezek min√Ķs√©ge, fel√ľlete, √©lettartama, de az √°ra is kisebb, mint a gy√°ri fel√ľletkezel√©s√©. Fontos a miel√Ķbbi fel√ľletkezel√©s a k√∂rnyezeti hat√°sokt√≥l val√≥ v√©dekez√©s /UV sug√°rz√°s, magas p√°ratartalom, stb./ szempontj√°b√≥l.
  A gy√°ri fel√ľletkezel√©s t√∂bb r√©teg√Ľ alapoz√≥- √©s fed√Ķr√©tegek felhord√°s√°t jelenti √°lland√≥ √©s megfelel√Ķ h√Ķm√©rs√©klet, p√°ratartalom √©s technol√≥gia mellett. A fel√ľlet min√Ķs√©ge √©s √©lettartama l√©nyegesen jobb. A fest√©k lehet laz√ļr, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ pigment tartalommal /kev√©sb√© vagy jobban fedi a fa rajzolat√°t/ ill. teljes fed√Ķ fest√©k tetsz√Ķleges RAL sz√≠nben.